Hádzaná: V majstrovskom Tatrane na skúške Ukrajinec Kovalenko

31.01.2006 Celý región

Prešov 30. januára (TASR) - V tíme slovenského hádzanárskeho majstra Tatran Prešov je od pondelka na skúške Ukrajinec Mikola Kovalenko. Skoro dvojmetrový ľav...
Prešov 30. januára (TASR) - V tíme slovenského hádzanárskeho majstra Tatran Prešov je od pondelka na skúške Ukrajinec Mikola Kovalenko. Skoro dvojmetrový ľavák, ktorý naposledy pôsobil v najvyššej holandskej súťaži, sa chce presadiť na poste pravej spojky.

\"Je zatiaľ najlepším z tých, ktorých sme počas zimnej prestávky testovali, \" povedal po dvoch tréningoch o 29-ročnom hádzanárovi asistent trénera Tatrana Jurij Žuravľov. \"Je dobre stavaný, atletický typ športovca, pohyblivý, má dobrú strelu i kľučku a platným hráčom by mohol byť podľa mňa aj v obrane. Jediným jeho mínusom je polročný herný výpadok, ktorý by ale možno nemusel byť až takou veľkou prekážkou pri našom rozhodovaní. \" Kovalenka budú v Prešove sledovať ešte aj v utorok, potom si podľa Žuravľova nechajú čas na rozmyslenie.
V stredu odchádzajú Prešovčania, už bez ukrajinského legionára, na trojdňové moravské turné do Karvinej, kde zohrajú s českým majstrom tri priateľské stretnutia.
 

Vyberte región